Hotel reception

Veći broj rezervacija uz savremeni kontakt centar iz clouda

 
Bez obzira da li se odnosi na hotel, turističku agenciju, restoran ili slično, kupci žele brzu, adekvatnu i personalizovanu pomoć, kad god im to zatreba. Kontakt centar je ključna stvar kada je u pitanju korisničko iskustvo, jer se koristi kako bi se kupcima pružila pomoć oko hitnih pitanja, preporuka, promena ili bilo čega drugog što im može zatrebati.
 
Rad turističkog sektora potpuno je transformisan pandemijom. Putovanja u inostranstvo postala su zakomplikovana mnogim zabranama, ograničenjima ili normama koje putnici moraju ispuniti. Samim tim pitnici zahtevaju više asistencije i odgovore na veći broj pitanja kada planiraju svoje putovanje. Sada, više nego ikada, kompanije iz turističkog i ugostiteljskog sektora, kao što su hoteli i turističke agencije, žele pouzdano i fleksibilno rešenje kontakt centra koje će gostima i klijentima pružati izuzetnu korisničku podršku, a umanjiti njihove troškove.
 
Glavno pitanje među hotelima i turističkim agencijama koje počinju ponovo da se otvaraju jeste imaju li dovoljno osoblja koje može prihvatiti sve dolazne pozive. Mnogi još uvek imaju zaposlene, ali su mnogi morali da otpuste veliki broj ljudi. Od ograničenog broja zaposlenih u objektima agencija i na recepcijama hotela očekuje se da osim što se moraju posvetiti nadolazećim gostima i kupcima, ujedno odgovaraju i na telefonske pozive. Svaki propušten poziv predstavlja potencijalno izgubljenu rezervaciju, što automatski utiče na smanjenje prihoda.
 
Kontakt centar pruža mogućnost da se telefonske rezervacije maksimizuju. On nudi rešenje kojim se ujedno može odgovoriti na svaki poziv i rasteretiti osoblje kojem je primaran zadatak da se fokusiraju na goste i kupce koji dolaze u same objekte. Time se i zaposleni u kontakt centru mogu fokusirati isključivo na razgovor, bilo da je u pitanju potencijalna rezervacija, neko jednostavno pitanje ili reklamacija. Ova vrsta dodatno izdvojenog vremena i pažnje prema pozivaocima može se često pokazati presudnom kada je u pitanju konverzija iz isključivo samo zainteresovanih potrošača u potrošače koji plaćaju.
 
Fizički kontakt centri vrlo su nepogodni kada su u pitanju hoteli i turističke agencije, pogotovo sad kada potražnja za smeštajem i njihovim uslugama oscilira iz meseca u mesec. Postavljanje fizičkog kontakt centra sa odgovarajućom strukturom izveštavanja je skupo i oduzima dosta vremena, a kada se efikasno koristi zahteva stalno održavanje od strane stručnih lica.
 
Međutim, alternativa fizičkim kontakt centrima, cloud kontakt centar pomogao je mnogim hotelima i turističkim agencijama da smanje troškove i lako se nose sa promenama i oscilacijama u broju upita. Zahvaljujući svojim karakteristikama, cloud kontakt centar postaje idealno rešenje za sve kompanije kojima je potrebna jeftina, brza i efikasna implementacija kontakt centra. U slučaju hotela i turističkih agencija, fleksibilnost ovog tipa kontakt centra predstavlja najveću prednost jer se agenti mogu brzo i lako ukidati i dodavati. Tokom godine, broj poziva povećava se i smanjuje srazmerno turističkim sezonama pa samim tim i broj ljudi potrebnih da odgovore na sve pozive.
 
Da saznate još o pogodnostima koje pruža cloud kontakt centar kliknite ovde.